Sidostapel

 
Utvalda länkar:
Blocket.se
  
Tradera.se
  
Showplate.se
  
Conrad.se
  
Hitta.se
 
 
 

X70-spolarmunstycken
Spolarmunstycken från X70-bilarna!
Originalmunstyckena på 850:n sprutar två strålar mot rutan medan de på X70-bilarna sprutar ut en "dimma" över rutan. Inte världens viktigaste kanske......Men vattendimman gör ju att rengöringen blir lite effektivare. Inget som vetenskapligt utprovat av mig, men jag har fått den känslan!
Nu är det så smidigt att dessa munstycken är helt "kompatibla" med fästet (eller hålet rättare sagt) så för att återgå till datasnacket är det bara plug n´play!
Hårdvaran:
Spolarmunstyckena har art.nr VO 9188997 (enligt ett rykte har detta nummer utgått och ersatts av detta: VO 30655605) och kostar 74kr/par, vilket är en rimlig kostnad!

Gammalt, grått och dubbelstrålande.....

Nytt, fint och "dimmande"...

Före Efter
Montering:
Inga problem alls! Det behövdes inte ens verktyg! Bara att öppna huven och lossa några av "plastplupparna" som håller isolermattan på plats under motorhuven.
Sedan är det bara att klämma ihop "hullingarna" på det gamla munstycket och trycka upp det genom huven.
Ta det dock lite försiktigt så du inte skadar lacken i detta moment.
Nu är det bara att dra loss det gamla munstycket från slangen och trycka i det nya. När detta är gjort är det bara att trycka det nya munstycket på plats (försiktigt)!

Det kan vara bra att provköra innan du återmonterar "plupparna" till isolermattan så att du ser att det kommer vatten som det skall. Har du otur har du dragit loss någon slangkoppling och då antar jag att det sprutar vatten i hela motorrummet....

Syns kanske inte så bra, men så här ser det ut med den nya munstyckena.

Svårare än så var det inte!

©backspegeln.com

Uppdaterad:
2003-08-11