Sidostapel

 
Utvalda länkar:
Blocket.se
  
Tradera.se
  
Showplate.se
  
Conrad.se
  
Hitta.se
 
 
 

X70-spolarmunstycken
Ögonlock från Hällsjö Styling
 
Jag inhandlade ögonlock på Elmiamässan förra veckan av Hällsjögrabbarna för 480kr (lite prut). Dessa är gjorda i ABS-plast som enligt kännare skall vara det som är bäst.

Jag hade tänkt att lacka dem samtidigt som jag skall lacka R-fronten med riktig lack, men "hialös" som man är får det duga med vanlig sprayfärg tills vidare, så jag for ner till Volvo och inhandlade en burk 601-färg för 55 riksdaler.

För att få färgen att fästa, la jag på ett par lager med plastprimer först, och när detta var torrt påbörjades lackeringen.

Efter första lagret såg det ut såhär....

 

...och såhär efter 4:e lagret

Eftersom jag vill kunna plocka bort ögonlocken för att ex.vis byta blinkerslamporna valde jag att inte limma dit dem. Tänkte först använda någon form av häftmassa, typ den som är runt baklyktorna m.m. men jag fick inte tag i någon sådan. Det fick bli 3M:s dubbelhäftande tejp istället.....Inte det mest seriösa, men som sagt jag vill kunna få loss dem utan att ställa till för mycket problem.....

Nackdelen med dubbelhäftande tejp är att man inte får så många försök på sig att få ögonlocket på rätt plats....Det är ingen idé att försöka flytta den lite....

OBS! Tillägg i efterhand......
Dubbelhäftande tejp var ingen höjdare...... Den löstes upp helt och hållet.....
Efter besiktningen skall ögonlocken på igen, men då blir det med silikon istället!
 

Så här ser det nu ut....
 

...och så lite närmare...

©backspegeln.com

Uppdaterad:
2003-06-02