Sidostapel

 
Utvalda länkar:
Blocket.se
  
Tradera.se
  
Showplate.se
  
Conrad.se
  
Hitta.se
 
 
 

Fjäderbensstag
Rädda evapuratorn och slipp damm i kupén!!
 

Har man ECC och saknar kupéfilter så kommer förr eller senare evapuratorn till ECC:n att ge upp..... Det är ingen billig reparation. Kostar runt 12000kr (gissning) att byta den....
Genom att montera ett kupéfilter så undviker man att det flyger in en massa skit i evapuratorn plus att man får en dammfri (nåja det blir ju dammigt bara man öppnar dörren) kupé. Är man allergiker är det definitivt lönt att satsa på detta.

Jag monterade detta förra året, men av någon anledning gjorde jag aldrig ett tips av det.... Men nu är det så många som undrar vart det sitter och hur man monterar det så jag kan helt enkelt inte låta bli att visa detta nu :-)

Vad går det åt?

Jo, förmodligen en hållare som kostar ca 70kr art.nr 9488 525, ev. en konsol för ca 40kr art.nr. 6849 320 och ett filter. Fast det finns två filter att välja på.....
Pollenfilter, kostar ca 240kr och har art.nr 9171 296 eller ett Multifilter för ca 330kr med art.nr 9488 527.

Artikelnummer, pris, vilken filtertyp Ni skall ha och vad Ni behöver EXAKT får Ni snacka med de på Volvo om... Det skiljer ju från bil till bil och jag vill inte hålla på och gissa vad som gäller ;-)


Mitt inköp
   
Här börjar äventyret :-)
   
Jag lossade slangen till dräneringen.
   
Lossade några Torxskruvar och kunde därefter lyfta lite försiktigt på plasten!
   
Jag hade inget filter...... Bort med hållaren som satt där.....
  

I med de nya grejerna istället!!!

  
In med filtret och återmontera skruvarna och slangen! Klart!!!
  
Slutord!

Filtret gör en otrolig nytta och jag rekommenderar verkligen att köpa detta! Det skall bytas var 1500 mil är bäst att tillägga. Min bil blev alltid snabbt dammig inne förut, men efter att detta monterades behöver man nästan aldrig dammtorka bilen inuti... Perfekt!!!

OBS!!!! Låna INTE bilderna till inlägg i forum eller så!!!!!
Jag riskerar att få plocka bort en del saker på sidan pga hög trafik, så pleeezeeee inga infogningar av dessa bilder (eller några andra på sidan heller...) !!!!!

 

Detta fungerade på min bil, men jag garanterar inte att det fungerar på din bil... Så skyll inte på mig om det går snett....

©backspegeln.com

Uppdaterad:
2004-09-08