Sidostapel

 
Utvalda länkar:
Blocket.se
  
Tradera.se
  
Showplate.se
  
Conrad.se
  
Hitta.se
 
 
 

X70-tanklucka
Nu rullar bilen med ett system från Ferrita!
 

Det är snart tre årsedan jag fick mitt andra system monterat och det började nu att se lite anfrätt ut och jag vet att bilen kommer att finnas i min ägo under en lång tid framöver så jag beslutade mig för att satsa på ett rostfritt system. Jag kontaktade Ferrita och bokade in en tid kl. 08:00 den 12:e juni i Köping för montering på plats. Eftersom jag är så frälst i systemet med dubbla blås fick det bli ett "specialbygge" på plats där, vilket de med glädje skulle fixa.

Jag startade resan hemifrån vid 03:15 och de 37 milen var avverkade på drygt 4 timmar. Mötte både älgar, rådjur och harar i tillräcklig dos men jag klarade mig från närkontakt, däremot blir man rätt nervös när man möter en älg som springer i diket bredvid bilen... Som tur vad var så höll han kursen rakt fram... Värre var det däremot på motorvägen utanför Örebro... Åkte bakom en blå VW-pickis och fick ett DUKTIGT stenskott i framrutan, visserligen på passagerarsidan, men det lossnade flisor och jag tror att det kommer spricka upp ordentligt snart... Tråkigt, men det är sådant som händer... Över till saken igen...

GPS:en tog mig enkelt till rätt plats och man kunde mötas av denna härliga syn :-)

Jag anlände på plats i god tid, bemöttes på ett mycket trevligt sätt och fick mig en välbehövlig kopp kaffe och slog mig ner i deras väntrum. Där träffade jag Magnus från Lindesberg som väntade på att hans Ford Fairlane -56 skulle få ett nytt system också. Ett system som ska tåla både urkrafterna från V8:an plus lustgas så småningom. Den lät otroligt gott när den var klar kan jag säga!!! Bilder på hans bil kommer att finnas i träffreportaget i forumet på www.svxc.se som kommer att vara klart de närmsta dagarna.
  

Nåja, vid 8-tiden fick jag köra in bilen på rampen och strax därefter kapades det gamla systemet ner. Över till bilderna!!  

 
En sista bild på mitt gamla system på bilen
   

Jag tog aldrig med mig systemet hem, ville inte släpa runt det i bilen,
så Ni som har hört av Er och vill köpa det, tyvärr, det blir inget...

  
Jag skippar hur det ser ut vid första burken och hoppar direkt över på
skarven vid bakaxeln där systemet delar sig. Lite halvtrångt, men det
blev kanonbra!
   
Mathias och Kenneth håller på med inpassning och kontroll så att systemet
blir likt på båda sidorna. På passagerarsidan kapade de bort en liten bit av
 ett "vinkeljärn" som var i vägen längst ut vid kofångaren. Allt för att kunna
komma så högt upp som möjligt.

   

  
Mathias svetsar "insatsen" i det ena ändröret.
  
Nu är det nära, här är skarven med en rejäl klammer.
  
Kolla in hur de skar ut för dragkroken. Imponerande detaljarbete :-)
  
Insvetsning av fästet till den bakre upphängningen.
  
Tada, bara att hissa ner :-)
  
Halvvägs nere, nu är det nära uppstart!!
  
 
Ser RIKTIGT bra ut :-)
Montörerna kan känna sig ruggigt nöjda efter en otroligt het dag under bilen.
Det var 28 grader i skuggan!! Där bilen stod var det ännu varmare kan
jag säga!
   
Slutord

Detta systemet är tystare och bilen känns nu piggare på lite lägre varvtal, däremot kommer inte samma "kick" vid 4-4500varv som tidigare, men å andra sidan har man tagit igen den förlusten på de lägre varvtalen.

Ljudet är svårt att beskriva men det är dovare och som farsan sa så tyckte han att det lät mer seriöst, men det vet jag inte om det är ett bra eller dåligt tecken *hehe*. Inne i kupén är det tystare och behagligare och eftersom det gamla systemet förde lite extra oväsen pga en kass upphängning de sista veckorna så det var rena himmelriket att köra de 37 milen hem igen. Jag har dock varit otroligt nöjd med mitt gamla system på den fronten tidigare är bäst att tillägga, att jag nuförtiden uppskattar ett lite tystare system kan ha något med halvtaskig ålder att göra ;-)

En sista sak... Jag kommer att längta efter kommentaren "Det ryker ju inte ur båda rören" för NU gör det det. Kanske inte exakt lika mycket, men bra nära!! Underbart!!!

Förresten, ang. priset så gick hela kalaset på 9500kr men då ingår livstids garanti på systemet också (så länge jag har bilen). Det otroligt trevliga bemötandet och rundvandringen på Ferrita med ägaren Micael Ljungström i spetsen var helt fantastiskt. Micael är en upptagen man med många järn i elden, men trots det la han minst en timme på information om firman/-orna och en rundvandring för några av oss i SVXC. Här kan Ni läsa reportaget på SVXC.se i forumet som jag skrev om tidigare (Ni måste regga Er och bli godkända först bara).

Jag är helsåld på rostfritt och nu har jag Ferrita på både GT:n och 850:n så det blir väl bara att forsätta på de andra bilarna så småningom...

Till Er som vill höra ljudklipp, det kommer! Jag lovar :-))
 

OBS!!!! Låna INTE bilderna till inlägg i forum eller så!!!!!
Jag riskerar att få plocka bort en del saker på sidan pga hög trafik, så pleeezeeee inga infogningar av dessa bilder (eller några andra på sidan heller...) !!!!!

 

Detta fungerade på min bil, men jag garanterar inte att det fungerar på din bil... Så skyll inte på mig om det går snett....

©backspegeln.com

Uppdaterad:d:
2006-06-16